Příležitostné Postcrossing razítko

Ačkoliv jde o starší zprávu, tak stále existují lidé, kteří ještě o takovém razítku neslyšeli. Jestliže budete mít během příštího týdne (od pondělí do pátku) nějaké vyřizování v Praze, tak se nezapomeňte zastavit na Hlavní poště v ulici Jindřišská 909/14, kde bude k dispozici příležitostné Postcrossing razítko, které vypadá takto:

Postrossing razítko

Razítko vytvořil Břetislav Janík, za což mu děkujeme, jelikož razítko je povedené a taky nás těší zájem České pošty, bez níž by se tato akce pochopitelně uskutečnit nemohla.

V pondělí také vydává oddělení Známkové tvorby státního podniku Česká pošta nový pamětní list, jehož námět zní „postcrossing.com – Pohlednice z celého světa – Veletrh Sběratel 2014“, který si budete moct koupit buď na hlavní poště (přepážka 29 a 30) nebo objednat na webu České pošty. Na tomto pamětním listu je známka „Světový den pošty“ (vydaná dne 5. října 2011, katalogové označení 0698) a oražení právě příležitostným razítkem. Těchto pamětních listů má být vydáno 1900 kusů a jejich prodejní cena bude 30 Kč.

Jestliže nejste z Prahy a nemáte možnost se tam v příštích pěti dnech dostavit, tak nezoufejte – na Facebooku se domlouvá i hromadný nákup 😉

O tomto razítku se psalo dokonce i na oficiálním blogu 🙂

Zdroj:

http://expo-net.blogspot.cz/2014/02/postcrossing-tentokrate-z-ceske.html

http://newsphila.blogspot.cz/2014/01/cesko-novy-pametni-list-statniho.html

Další články: