Rozhovor s Alicí Malou – Your postcards.cz

Příští 3 nedělní odpoledne budou vyplněny sérií rozhovorů s lidmi, kteří provozují tři Postcrossing e-shopy pro české a slovenské postcrossery. Tento týden začínám s Alicí, která se svým manželem založila krásný e-shop Yourpostcards.cz (Facebook). Pojďme se o ní a jejím e-shopu dozvědět něco víc!

Dámy a pánové, představuji vám Alici:

Alice Malá

Alice Malá

Začneme pár úvodními informacemi, abychom se s Alicí blíže seznámili:

Přezdívka na PC.com: Aliwella.

Povolání: učitelka v mateřské školce.

Bydliště: Praha 10 – Vršovice.

Rodinný stav: vdaná.

Koníčky: Kromě Postcrossingu to jsou geocaching, fotografování, cestování, ruční práce (výroba náušnic), vaření a především její domácí zvířátka (kočičky Amálka, Miluška a Štuclinka, činčilky, morčátka, králíčci a osmáci).

Škola: Studentka navazujícího magisterského studia Předškolní a mimoškolní pedagogika na UHK a bakalářského studia Speciální chovy na ČZU.

Oblíbená hudba: Asonance, Karel Kryl, Peter Hollens, Waldemar Matuška.

Tak a teď přichází na řadu část věnovaná e-shopu a Postcrossingu. Dozvíme se, kdy dostala první pohled, jak vypadal její první pracovní měsíc s e-shopem a jaké pohledy vybírá pro svůj e-shop 😉

Na úvod začnu s otázkou, kterou jsi nejspíše čekala – jak jsi se dozvěděla o Postcrossingu?

O postcrossingu jsem se dozvěděla od své nejlepší kamarádky. Již jako malá jsem střádala všechny pohledy, které jsem dostávala do velké krabice a nadšení pro pohledy mi zůstalo dodnes. Proto mě představa posílání a dostávání pohledů napříč kontinenty opravdu nadchla. Zároveň mi postcrossing přišel jako skvělý způsob jak zábavnou formou rozvíjet angličtinu. Nyní jej oceňuji také jako báječnou příležitost jak získat velmi dobré přátelé z celého světa.

Pamatuješ ještě na svůj první pohled? Jaké pocity v tobě tehdy vyvolal?

Můj úplně první pohled mi přišel 25.3.2013 a byl z USA z Jižní Karolíny. Nejvíce mě nadchlo, že jej posílala maminka s malinkou holčičkou, která se na pohled také podepsala. Od té doby jsem ve schránce našla dalších 366 pohledů a myslím si, že každý mě znovu a znovu utvrzuje v tom, že je postcossing skvělý. Díky postcrossingu se každý den těším na okamžik, kdy otevřu schránku 🙂

První obdržený pohled.

První obdržený pohled.

Ten pocit zná snad každý Postcrosser. Teď jedna otázka ohledně české a slovenské Postcrossing komunity – jaký máš na ni názor?

Myslím si, že je skvělé, jak se v posledních letech postcossingová komunita v Čechách i na Slovensku rozrůstá. Postcrosseři se navzájem setkávají, sdělují si své zážitky a zkušenosti a tím obohacují již tak skvělý koníček. Postcrossing spojuje nejrůznější charaktery lidí napříč generacemi, což jinak v dnešní době nebývá zvykem.

S tím musím souhlasit. Další otázka – co si myslíš o našich stránkách, blogu a fóru?

České Postcrossing stránky navštěvuji velmi ráda a pravidelně. Dozvím se zde mnoho zajímavostí o postcrossingu, mohu zde najít rady a tipy na nákup pohlednic, na spolehlivé swapy a mnoho dalšího. Myslím, že tyto stránky velice ocení postcrossingoví začátečníci, kteří se zde dozvědí vše potřebné – od základních rad jak se na postcrossingu zaregistrovat, přes potřebné hodnoty známek až po užitečné tipy, jako je například „noční aktivace“.

Je skvělé, že se stránky stále rozšiřují a myslím si, že si zde opravdu každý přijde na své 😉

Zpátky k tvým pohlednicím – máš i takové, které sbíráš?

Raduji se z každé pohlednice, kterou ve schránce objevím, ale samozřejmě jsou typy pohlednic, které mě více potěší a od kterých se snažím nashromáždit co nejvíce různých motivů.

Nejraději dostávám pohlednice Momentsofcolours, exotická zvířata a pohlednice ze zoologických zahrad, také se snažím rozšiřovat sbírku pohlednic od Leonida Afremova, čítající zatím 9 nádherných kousků.

Pár pohlednic, které Alice nabízí

Pár pohlednic, které Alice nabízí v e-shopu.

Přejděme nyní k e-shopu. Kdy jsi ho založila a co tě k tomu vedlo?

E-shop www.yourpostcards.cz jsme s manželem založili 3. dubna 2014. Oba, jako aktivní postcrosseři, jsme často byli v situaci, kdy jsme nevěděli, odkud si pohledy objednat a velmi často, jsme nakonec objednávali ze zahraničních obchodů. Na českém trhu nám scházel obchod s rozmanitými motivy pohlednic, kde bychom si vybrali. Postupně jsme tedy došli k závěru, že možná nejsme sami, kdo řeší stejný problém, a proto jsme se rozhodli spojit můj koníček – focení s nadšením pro pohlednice a tak vznikl náš obchůdek.

Naším cílem bylo a je především umožnit ostatním postcrosserům nákup rozmanitých motivů pohlednic z českého obchodu. Postupně autorské pohlednice doplnili pohlednice z našich i světových obchodů, snažíme se o co nejkomplexnější a nejrozmanitější sortiment, který by poskytl dostatečný výběr všem, co shání pěkné a kvalitní pohlednice.

Alice s manželem - oba dva Postcrossingem políbené

Alice s manželem – oba dva Postcrossingem políbení.

Tak to se vám oběma určitě povedlo. Jak vzpomínáš na první měsíc v této nové „práci“?

První pracovní měsíc byl především ve znamení objednávek pohlednic a jejich následného mnohahodinového přidávání na stránky obchodu. Také jsme se snažili vychytat chyby a poskytovat již od prvních dnů co nejkvalitnější služby. Od založení obchodu uplynulo již několik měsíců a jsme velmi rádi, že již máme své stálé zákazníky. Velmi si jich vážíme a věříme, že jich bude stále přibývat.

Čím se řídíš při výběru pohlednic do nabídky e-shopu?

Výběr pohledů ovlivňuje především můj vkus. Do obchůdku objednávám pohlednice, které se mi líbí a které sama ráda posílám, ale snažím se také nabízet pohlednice, které jsou ve světové postcrossingové komunitě žádané.Náš sortiment doplňuje další zboží, užitečné pro poscrossing – washi pásky, samolepky, obálky a mnoho dalšího.

Zároveň se snažíme, aby motivy pohlednic, které nabízíme, byly originální a různorodé. V nabídce máme například pohlednice FlowerFairies, také Blue cats, Vintage a v neposlední řadě pohlednice s motivy lidových písniček a obrázky od spisovatele a kreslíře Luďka Wellnera.

Mix nabízených pohlednic

Další mix nabízených pohlednic.

Kde e-shop provozuješ? Jsou pohledy doma všude?

E-shop provozujeme doma a pohledy skladujeme v krabicích, které jsou téměř všude 🙂 S tím, jak se množství pohlednic rozrůstá, stále přibývá krabic od nejmenších až po ty největší.

A na závěr – jaké máš plány do budoucna?

Do budoucna plánujeme rozšířit sortiment o mnoho dalších originálních a krásných motivů pohlednic, rádi bychom, aby si v našem obchůdku vybral opravdu každý.

Alice:

Budeme rádi, když se k nám do obchůdku www.yourpostcards.cz přijdete podívat. Snažíme se nabízet originální a kvalitní pohlednice a také mnoho dalšího pro postcrossing a direct swaps.

Chcete Alici potěšit? Pošlete jí pohled z jejích oblíbených (můžete se také inspirovat v našem veřejném seznamu/dokumentu Kdo co sbírá) nebo napsat recenzi na její obchod na našem fóru.

Snad se vám tento menší rozhovor a představení líbil, příští týden plánujeme další 😉

Další články: