Vánoční soutěž – výherci a výsledky

Dnešní půlnocí byla ukončena první soutěž pořádaná tímto webem. Soutěže se zúčastnilo 50 soutěžících a tak se naplnil můj cíl a očekávání, takže chci hned ze začátku všem poděkovat za účast. Nyní přejdu k vyhlášení vítězů a poté ke správným odpovědím. Odkaz na informace o soutěži: https://postcrossing.cz/blog/2013/12/vanocni-soutez/.

Jak jsem vítěze vybral? Nejprve jsem z výsledků odebral ty, kteří měli jakoukoliv odpověď špatně. Správné odpovědi se dozvíte dále v textu. Po tomto odebrání zbylo 32 soutěžících a za pomocí generátoru náhodných čísel jsem si vygeneroval 4 náhodná čísla:

25 – 22 – 18 – 27

Číslo 25: Eva Zdražilová

Číslo 22: Petra Sedláčková

Číslo 18: Veronika Klímová

Číslo 27: Alena Majerová

Těmto výhercům jsem poslal emailem oznámení. Jestli mi neodpoví do 4 dnů, tj. do čtvrtka, tak vybírám další. Výherce s číslem 25 má právo přednostního výběru, následovaný číslem 22 atd.

Ještě screen s losováním:

generator

Správné odpovědi

Pošta které severské země vydala do oběhu oficiální Postcrossing známku? Bylo to Finsko.

Spousta z vás psala Nizozemsko a já měl docela dilema, jestli ho mám uznat. Nakonec jsem tak neučinil navzdory tomu, že opravdu vydalo Postcrossing známku a leží na sever od nás, a to z jediného důvodu – nepočítá se jako severský. V rozhodování mi pomohla mj. i Wikipedie – http://cs.wikipedia.org/wiki/Seversk%C3%A9_st%C3%A1ty. Uznávám, že to nebyla nejlepší otázka, příště si otázky podobného typu dám pozor.

V jakém státě byla vydána úplně první známka? Vydala ji pošta Velké Británie.

Odpověď je jednoduchá – http://www.infofila.cz/prvni-znamka-sveta-r-2-c-182. V tomto článku se můžete i mj. dozvědět důvod, proč se známky začaly používat. V odpovědích jsem uznával všechny možné tvary – od Velké Británie až po Spojené království Velké Británie a Severního Irska.

Jak se jmenuje zakladatel Postcrossingu? Je jím Paulo Magalhães.

Tady je odpověď  jednoznačná a lze ji najít na každé stránce Postcrossing.com v pravém dolním rohu. Opět jsem uznával všemožné tvary – od oficiálního Paulo Magalhães po méně oficiální Paulo Maghal.

Kolikátá je v pořadí počtu uživatelů Česká republika? V pořadí počtu uživatelů je 12.

Odpověď byla jednoduchá, stačilo si najít stránku http://www.postcrossing.com/explore/countries a seřadit si tabulku podle počtu uživatelů. Výsledkem je tohle:

uzivatele

 

 

Jestliže má někdo ke správným odpovědím připomínky, sem s nimi. Je to moje první pořádaná soutěž a proto jsem rád za každou zpětnou vazbu.

Děkuji všem za účast, snad se soutěž líbila 🙂

Další články:

    Nenalezeny podobné příspěvky