Nové lednové známky

Ti, kteří posílají pohlednice a zároveň si užívají vybírání známek, dostanou trochu opožděný dárek k Vánocům – 20. ledna vydává Česká pošta dvě nové známky.

První z nich patří do známek písmenkových, má hodnotu „A“ a bude se dát zakoupit za 13 Kč. Známka se bude prodávat také v upraveném tiskovém listu, kde se vedle 9 známek bude nacházet i 12 kupónů. Cituji z webu České pošty:

Na 9 hlavních kuponech je k datu vydání vytištěn sedící pejsek přivázaný k lampičce vodítkem s otevřenou knihou u nohou. Na postranních kuponech v pravé části UTL jsou na horním kuponu čtyřlístky ve váze a na prostředním a dolním kuponu je zobrazen čtyřlístek.

Druhá známka má hodnotu 13 Kč, v jednom tiskovém listu bude 30 ks známek a na známce nalezneme tento motiv – citováno z webu České pošty:

Portrét Ladislava Jirky a v pozadí za ním jsou tři jeho známky, kterých si ze svého díla nejvíce cenil: Družička – Umění 1970 (K. Svolinský), Křemenáč březový, 1958 (K. Svolinský) a detail Růžencové slavnosti – Umění 1971 (A. Dürer).

O Ladislavu Jirkovi si můžete dále přečíst zde.

Co říkáte na nové známky?

Zdroj:

http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/pro-stesti-a-id42345/

http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/tradice-ceske-znamkove-tvorby–ladislav-jirka–rytec-1914—1986-id42343/

Další články:

Tags: