Pohlednice pro Elišku

Celé to začalo v adventním čase. Sníh nebyl, lidé v obchoďácích šíleli kvůli dárkům a na poště ležel balík plný pohlednic. Nejednalo se však o překvapení pro zapáleného postcrossera, ale o začátek projektu, na jehož konci je jeden dětský úsměv.

iniciativě DRAK máme občas velmi potrhlé nápady a hlavně nás s ubývajícími možnostmi volného času přepadá víc a víc projektů. A tak se zrodil i projekt „Pohlednice pro Elišku“ aneb Pohlednice se srdcem. Ten měl plánované dvě fáze: prodejní a kreativní. No a druhá z nich je v plném proudu právě v těchto dnech!

Na eshopu Pohledy.cz můžete zakoupit jednu z pár posledních zbývajících pohlednic s motivem anděla. Tento luxusní kousek byl vytvořen mladou nadanou umělkyní Nikol Greplovou, která v současné době studuje umění na Oxfordu, speciálně pro náš projekt. Peníze vydělané prodejem pak putují prostřednictvím nadace Dobrý anděl na konto rodiny malé Elišky, a to do posledního haléře. Finance jsou využity na nákladnou rehabilitaci, kterou musí Eliška po prodělané operaci nádoru mozku absolvovat, a také na pokrytí potřeb nutných pro péči o dítě.

Pohlednice Andílek

Pohlednice Andílek

Pro Elišku jsme získali částku 1 500 korun a na začátku března byla doručena na účet rodiny. Měli jsme velkou radost – že si vůbec někdo pohlednici koupil, že jsme mohli pomoct a že máme důvod na sebe být hrdí. Jenže pak přišla druhá fáze a opět jsme byli ve svém živlu. Organizace se rozjela naplno a po pár dnech psaní mailů bylo dokonáno. Posíláme Elišce pohlednice!

Pokud se chcete přidat i vy, není nic jednoduššího než prostudovat plakátek níže, kde najdete všechny potřebné informace. A pokud budete mít otázky, neváhejte nám napsat buď na Facebook „iniciativa DRAK“ (kde posléze naleznete i fotodokumentaci), nebo na mail help.drak@gmail.com.

Děkujeme všem, kteří se rozhodnou zapojit, sdílet nebo jinak podporovat tento projekt! 🙂

Jak udělat radost Elišce...

Další články: